L’ou com balla arriba a la Catedral i consolida aquesta vella tradició de Corpus

Fa dos anys la Catedral de Terrassa va recuperar l’ou com balla una tradició pròpia del Corpus. Aquesta tarda, dia de Corpus, el Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses l’ha beneït a l’atri del temple i es podrà contemplar fins diumenge.

Es tracta de col·locar un ou blanc d’estruç buit sobre el raig vertical d’aigua d’una font i fer que la força de l’aigua l’aguanti i el faci voltar. El brollador va guarnit amb una estructura de flors i fulles naturals elaborat per Fupar i a base de berberes, clavells i heures. La tradició es remunta al segle XV i des d’aleshores ha estat present cada any a la Catedral de Barcelona. L’ou com balla ja havia ballat a Terrassa dels anys 30 als anys 50 a Ca n’Aurell i al Raval de Montserrat.

També l’església de Sant Miquel ha exposat l’ou com balla, però en aquest cas només s’ha pogut veure aquesta tarda del dia de Corpus. Després s’ha celebrat una missa en ritus hispanomossàrab.

Com que Corpus cau en dijous les celebracions es traslladen a diumenge. A les 7 de la tarda el bisbe presidirà la missa i després començarà la processó pels carrers propers a la Catedral on 18 grups hauran elaborat catifes de flors. A la parròquia de Sant Valentí i a la de la Mare de Déu del Roser també es farà una processó pels carrers adornats amb flors, en tots dos casos pel matí.

Diumenge també es farà la col·lecta especial a les parròquies en benefici de Càritas diocesana en el marc del Dia de la Caritat.