L’ou com balla tornarà a la Catedral del Sant Esperit pel Corpus Christi

L’ou com balla tornarà per Corpus a l’Atri de la Catedral del Sant Esperit i a la resta d’algunes parròquies de la ciutat com a les Esglésies de Sant Pere. Amb tot, aquest anys s’anul•la l’engalanament dels carrers amb catifes de flors per on ha de passar la processor, a causa del coronavirus. La desfilada religiosa quedarà reduïda a l’interior dels temples. La missa solemne del Corpus Christi l’oficiarà el Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sainz Meneses, el diumenge dia 14 a les 7 de la tarda. El Bisbe beneirà la font el mateix dijous dia 11, diada del Corpus, a les 6 de la tarda.

Un cop acabada la missa es farà una processor per la nau central de la Catedral per arribar a l’atri del temple on es beneirà a la població. Aquí s’instal•larà en una font ornamentada el tradicional ou com balla, més senzill i auster que en els últims anys a causa de la pandèmia. L’ou com balla és un costum que arriba de l’època medieval i simbolitza la representació i l’exaltació de l’Eucaristia. A Terrassa des de l’any 2016 diverses parròquies l’han recuperat per a la ciutat.

La font quedarà instal•lada a l’atri fins diumenge. Per aquest dia, Càritas Diocesana organitza la seva col•lecta, aquest any amb el lema “A només dos metres de tu”, en referència a la situació d’alarma sanitària. Des de Càritas s’alerta que en aquesta crisi econòmica ja s’han triplicat les necessitats socials que habitualment atén. Per diumenge el Bisbe de Terrassa oferirà la missa de Corpus Crhisti amb la solemnitat de la Diada que “fa viure l’amor fratern i l’ajut als més necessitats”, en paraules del Bisbat.