Lucia Pietrelli, Segon Premi Temerari

La Llibreria La Temerària ha concedit el Segon Premi Temerari a Lucia Pietrelli, per la seva novel·la Deimos, editada per Males Herbes.

Deimos és una illa ubicada en algun lloc incert, en la qual la mort no existeix. Una nena, anomenada Laia és abandonada per la seva mare i viu allà.

Els habitants d’aquesta illa viuen immergits en una quotidianitat perpètua, amb la resignació de qui sap que mai trobarà el repòs etern.

La Laia, que ja té 13 anys, necessita respostes. Vol saber per què la mare la va deixar sola, on va anar i on s’amaga si no es pot sortir de l’illa ni s’hi pot morir.

Aquestes recerques són l’esquelet del llibre, bastit amb aires de mite clàssic i una prosa acuradíssima. Els silencis i les preguntes sense resposta esdevenen la càrrega de profunditat del text.

Aquest guardó literari és anual. Vol posar en valor un llibre publicat entre les dues Diades de Sant Jordi immediatament anteriors. S’escull una obra de narrativa en català que, tot i el seu valor, ha passat desapercebuda per la crítica i els lectors.

L’acte oficial de lliurament del premi tindrà lloc al pati de La Temerària al mes de setembre, coincidint amb l’aniversari de la llibreria. Aquest guardó no té dotació econòmica.

El Primer Premi Temerari (2023) va ser per a Montserrat Corretger i la seva obra La pensió d’alemanys (Editorial Afers).