L’últim Consell Municipal de la Gent Gran d’aquest mandat marca els temes pendents pels propers anys

L’abril és el mes de la gent gran i les activitats comencen aquest cap de setmana el Recinte Firal: actuacions de grups de cultura popular, balls, concursos i mostres de manualitats. La programació continuarà de dilluns a dimecres al Centre Cultural amb shows, el coro rociero, la desfilada de vestits de paper o concert de corals.

Els actes s’han explicat al darrer Consell Municipal de la Gent Gran d’aquest mandat que s’ha fet aquest dimecres al matí al Complex Els Telers.

El proper consell s’haurà de celebrar un cop constituït el nou Ajuntament que en resulti de les properes eleccions municipals i s’hagin tornat a nomenar els diferents representants de la gent gran que figuren als diferents òrgans de participació.

Fins llavors, s’ha acordat crear una comissió per estudiar canvis en el format de celebració del Dia Internacional de les Persones Grans. Així, a banda de l’acte institucional de reconeixement a aquest col•lectiu que se celebra pels volts de l’1 d’octubre al saló de plens, algunes persones han manifestat que caldria un caire més reivindicatiu, implicant més serveis de l’Ajuntament i més entitats en aquesta diada, seguint la mateixa línia de treball i de resultats que la Comissió 8 de Març. Els canvis, si així es decideix, serien ja per al 2020.

L’ordre del dia també servit per informar dels resultats de l’enquesta telefònica que es va fer a l’octubre a uns 400 ciutadans i ciutadanes per avaluar el projecte “Terrassa, Ciutat Amiga de les Persones Grans” que s’ha desenvolupat entre els anys 2015 i 2017.

Amb aquestes percepcions de la ciutadania s’ha d’elaborar un Pla Estratègic que marqui les línies polítiques del futur per impulsar un envelliment actiu de la població i una millor qualitat de vida d’aquest col•lectiu. També s’ha redactat una guia contra els maltractaments que ara està pendent de rebre al•legacions.

Estudiar fórmules per optimitzar els centres cívics i afavorir el contacte intergeneracional en aquests espais o programar un debat amb els diferents partits polítics sobre el futur de pensions abans de les properes eleccions generals, són altres acords del darrer consell del mandat.