L’última oportunitat per veure el creador Ernesto Collado a la seva nova obra, “Landscape/el idiota y lo sublime”

L’actor Ernesto Collado presenta el pròxim 25 de març a Terrassa la que serà la seva última creació, “Landscape/el idiota y lo sublime”, al Teatre Alegria. També serà, segurament, la darrera ocasió de veure’l en acció, després que anunciés la seva retirada dels escenaris aquest estiu.

De la mà del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), el nou espectacle de Collado gira entorn de l’enorme fascinació, o incomoditat, que pot provocar el paisatge per la dificultat de representar-lo, emmarcar-lo i acotar-lo.

“Landscape/el idiota y lo sublime” és un muntatge de la Fundación Collado-Van Hoestenberghe, pensat i creat per Ernesto Collado a l’Empordà, on hi viu i hi treballa. Entre el documental i la ficció, i dins el gènere de les noves tendències, aquesta peça compta amb la presència del seu pare, dels seus fills, d’Alfonso de Vilallonga i de Barbara Van Hoestenberghe, la seva companya i autora.

Ernesto Collado es va formar com a actor. En aquest àmbit ha treballat en el cinema, el teatre i la televisió. Si bé, el que més li agrada és investigar i crear noves propostes escèniques compromeses amb la societat. El 2007, ell i Barbara Van Hoestenberghevan crear la Fundación Collado-Van Hoestenberghe, un laboratori de creació escènica independent i autogestionat.