L’UPC ecoRacing dissenya un monoplaça autònom i 100% elèctric

Redacció

L’equip UPC ecoRacing competirà aquesta temporada a la Formula Student amb un nou monoplaça de conducció autònoma i 100% elèctric: l’ecoRD. Es tracta del primer vehicle totalment autònom de la històri de l’equip i el més avançat tecnològicament.

Pel que fa a les prestacions en carrera, els estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) han dissenyat un cotxe que, gràcies al seu baix pes (195 quilos) i la seva potència (140 kW) és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en només 2,4 segons.

Una de les novetats tecnològiques més destacades del nou ecoRD és un sistema exclusiu de tracció independent a les quatre rodes que permet ajustar el comportament del cotxe durant el seu pas per corba.

En el paquet aerodinàmic l’UPC EcoRacing ha implementat un sistema DRS (un dispositiu elèctric que canvia la posició de l’aleró posterior per facilitar els avançaments en carrera)que redueix fins un 30% la resistència aerodinàmica del vehicle en aquelles zones on s’assoleixen les velocitats màximes, com són les rectes.

L’ecoRD competirà al circuit TT Assen, dels Països Baixos i serà del 2 al 8 d’agost al Circuit de Montmeló, a la Formula Student Spain.