L’UPC-EcoRacing presenta el nou ecoRD2023 en el seu 15è aniversari

L’equip UPC ecoRacing, format per estudiants de l’ESEIAAT celebra el 15è aniversari. I ho fa amb un nou model de monoplaça.

És l’ecoRD2023, un bòlid elèctric amb tracció a les quatre rodes. Accelera de 0 a 100Km/h en 2,4 segons. Els estudiants de l’ESEIAAT competiran en les tres de les competicions de Formula Student més prestigioses: Formula Student Netherlands, Formula Student Germany i Formula Student Spain. Aquesta última al Circuit de Catalunya-Barcelona.

L’ecoRD2023 és una evolució del model anterior. Continua amb 4 motors elèctrics en roda. Capaços d’oferir 140kW de pic de potència. Possibiliten també la implementació del sistema de Torque Vectoring. Aquest aprofita la capacitat de modular independentment el parell a cada roda. Això millora el comportament en corba i ha estat redissenyat aquesta temporada per millorar-ne el rendiment. També han optimitzat tot el tren de potència, en especial el rendiment dels motors, per aconseguir més d’un 81% d’eficiència.

Ecoretweet.477

Objectiu: la Formula Student Germany

El nou monoplaça compta amb tecnologia Driverless, capaç de fer que el cotxe pugui córrer de forma autònoma, i s’ha anat millorant fins al punt que s’acosta cada cop més al rendiment d’un pilot en pista. De fet, l’equip tornarà a participar en la categoria Driverless Cup a la reconeguda Formula Student Germany, on s’enfrontaran als trenta millors equips del món, els més avançats tecnològicament, amb l’objectiu de millorar els resultats l’any passat.

Pel que fa al xassís, incorpora un monocasc de fibra de carboni i un paquet aerodinàmic complet que funcionen conjuntament per poder aconseguir el màxim rendiment a pista, augmentant la rigidesa, disminuint el pes i obtenint major adherència entre els pneumàtics i l’asfalt. Això permet que el pes del monoplaça sigui només de 220 kg en mode autònom.

El compromís amb la sostenibilitat se situa al seu màxim exponent amb el nou monoplaça. El prototip compta amb molts elements fets amb materials naturals, com per exemple fibres de lli i fusta de bedoll, demostrant d’aquesta manera que sostenibilitat i competició són conceptes que poden anar de la mà.

Ecoretweet.483