L’UPC ecoRacing presenta l’ecoRX, el primer monoplaça elèctric de l’Estat amb tracció total a les quatre rodes

L’equip UPC ecoRacing, format per 30 estudiants del Campus de Terrassa, ha creat el primer monoplaça elèctric de l’Estat amb tracció total a les quatre rodes, incorporant cadascuna d’elles un motor elèctric i sumant una potència de 187 CV.

El nou bòlid es diu ecoRX, és més eficient i segur que els models anteriors i un concepte sense precedents pel seu important salt tecnològic, ja que cada motor pot actuar independentment i millorar el pas per corba.

Una altra de les innovacions ha estat la reducció del pes del vehicle fins als 190 kg per guanyar així molta més potència. Una característica que han assolit, principalment, amb la utilització d’un xassís que és un monocasc de fibra de carboni, amb una rigidesa 5 vegades superior. Això permet un conjunt aerodinàmic complet, on destaca l’aleró posterior, que redueix un 30% la resistència a les rectes.

La presentació del nou monoplaça, amb el que correran a l’agost a Montmeló en el marc de les competicions internacionals d’enginyeria del Formula Student, coincideix amb els 10 anys del projecte UPC ecoRacing, una associació d’investigació tecnològica que desenvolupa noves tecnologies en l’àmbit de l’automoció sostenible.

En aquesta dècada, l’UPC ecoRacing ha guanyat diverses competicions a nivell internacional i s’ha convertit en l’equip amb el millor palmarès de l’Estat.