L’UPC ecoRacing renova el monoplaça ecoRD per afrontar la competició internacional

L’UPC ecoRacing ha presentat el monoplaça amb el que competirà aquest any a la Fórmula Student, la competició automobilística internacional entre universitats. Es tracta d’un cotxe 100% elèctric i que és una evolució de l’ecoRD de la versió del 2021. La principal novetat està en el sistema de pilotatge autònom. En aquest sentit s’han afegit nous dispositius, com el sistema de tres càmeres per analitzar l’entorn del vehicle amb una freqüència i una resolució elevada.

A banda de la conducció autònoma, l’UPC Eco Racing també ha optimitzat l’aerodinàmica i la dinàmica del bòlid, així com l’electrònica. L’ecoRD 2022 pesa 190 quilos, pot arribar a una velocitat màxima de 120 quilòmetres per hora i el motor elèctric li permet una gran acceleració: de 0 a 100 en 2,4 segons, més que la d’un cotxe de Fórmula 1.

L’ecoRD 2022 serà l’únic monoplaça de la Fòrmula Student de l’Estat que participarà en quatre grans premis internacionals durant l’estiu, entre els que destaca el d’Alemanya, reservat per als 30 millors equips del món.

Upcecoracing

[Font imatge: @trsuniversitats]

Upcecoracing 2

[Font imatge: @trsuniversitats]