Magister Petrus omple la Seu d’Ègara de cançons medievals occitanes

La Seu d’Ègara ha acollit aquest dijous un concert amb cançons medievals occitanes d’abans dels trobadors i que daten del període comprès entre els segles X i XII.

Durant aquest temps, les llengües vernacles es van establir com a vehicles d’expressió artística. Entre aquestes, l’occità va aconseguir un lloc especial en haver estat utilitzat pels trobadors en la composició d’una de les tradicions poètic-musicals més influents de l’Europa occidental. Però abans, aquesta llengua “proto-occitana” ja es feia servir en la creació de cançons tant religioses com profanes, en molts casos barrejada amb el llatí.

Amb el títol DIZ EN SON LATIN, a càrrec del grup ENSEMBLE MAGISTER PETRUS, l’actuació forma part del cicle Sons del Temps, que aquest any arriba a la seva onzena edició combinant música i patrimoni.

Magister Petrus és un grup dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic primerenc. La formació ha participat en importants festivals nacionals i internacionals a Alemanya, Lituània i Bèlgica, entre d’altres.

La següent proposta del cicle Sons del Temps serà el 23 d’agost a Sala de Concerts del Gran Casino del Foment de Terrassa. Serà el torn de LE ROSSIGNOL ET LE ROSE amb el duet format per Natalia Labourdette i Javier García Verdugo que interpretaran obres de J. Dowland, F. Schubert, R. Schumann, J. Brahms, H. Wolf, B. Britten, C. Saint-Saëns, H. Villa-Lobos.