Malestar de la PAH per l’actuació policial en el desnonament de dilluns a Can Boada

Aquest passat dilluns, una vintena d’agents antiavalots de Mossos d’Esquadra executaven una ordre judicial de desnonament al barri de Can Boada. Diversos membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca afirmen que van ser colpejats pels agents, en el seu intent d’evitar que l’Ada, de 43 anys i la seva filla, de 8, es quedessin al carrer. En el marc del Ple Ordinari d’aquest divendres, la plataforma ha organitzat un acte de protesta davant l’Ajuntament, per denunciar l’actuació policial i reclamar un reallotjament per la família afectada.

La PAH també denuncia la situació del Mohamed i la seva família que, després de 5 mesos del seu desnonament, encara, a dia d’avui, busquen una solució digne a través de Serveis Socials. Per la seva part, l’Ada i la seva filla s’allotgen aquest dies, de manera provisional, a casa d’una veïna, esperant que l’Administració posi fil a l’agulla al seu problema d’emergència habitacional.

Durant la celebració del Ple, l’Ada ha irromput de manera espontània per reclamar una solució per aquest tipus de situacions. Al llarg l’any passat es van produir prop de 40.000 desnonaments a tot Espanya, fet que suposa una mitjana de més d’un centenar de casos cada dia.