Malestar veïnal per la circulació de patinets elèctrics per una vorera estreta del 22 de Juliol

Des de la irrupció dels patinets elèctrics a la via pública hi ha un tram del passeig del 22 de Juliol, entre els carrers de Francisco de Vitoria i d’Alexandre Galí, que s’ha convertit en un punt conflictiu per a la mobilitat dels veïns. Denuncien que, de forma freqüent, són molts els usuaris d’aquest mitjà de transport que cometen la infracció de circular per damunt la vorera, posant en perill la integritat dels vianants. En aquest sentit, diversos testimonis afirmen haver patit algun accident a causa del mal ús dels vehicles de mobilitat personal.

Els veïns que resideixen en aquest tram de carrer, on hi ha els portals de 24 habitatges, expliquen que porten temps reclamant una solució a l’Ajuntament, exposant la seva problemàtica a través de la Síndica Municipal de Greuges. Es queixen també de la ubicació del banc del xamfrà del carrer d’Alexandre Galí, que descriuen com un focus de brutícia i un punt de tràfic i consum de drogues. A part, assenyalen la perillositat d’aquesta cantonada, en què els patinets infractors fan el gir amb poca visibilitat i això -diuen- ha acabat generant diversos ensurts.

De moment, l’única resposta que han rebut és del juny de l’any passat, quan l’Ajuntament va contestar per escrit una pregunta del Ple afirmant que té previst pintar el terra amb senyals que indiquin que per la vorera s’ha d’anar a peu amb el patinet a les mans.