Manifestació ecologista en línia el Dia Mundial del Medi Ambient

Més de 40 entitats i plataformes ecologistes d’arreu de Catalunya han convocat una manifestació virtual per aquest 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. Es farà difonent el coxinet #ClamPelMedi5J a través de les xarxes socials.

Els convocants es queixen que la celebrada tornada a la ‘nova normalitat’ sigui una continuació de les polítiques medi ambientals que hi ha hagut en els darrers anys. Denuncien que Catalunya ha fet un pas enrere en polítiques ecologistes. Diuen que no hi ha un model d’energies renovables i sí agressions al territori amb urbanitzacions i edificacions i una mobilitat sense promoció del transport públic. En una roda de premsa telemàtica, la Federació d’Entitats Ecologistes de Catalunya demana el retorn d’un Departament de Medi Ambient al govern català.

Entre els promotors de la manifestació on-line, hi ha l’Adenc, que denuncia l’agressió a la biodiversitat que ha suposat el Quart Cinturó trencant ecosistemes a la plana del Vallès.

Les plataformes i entitats ecologistes consideren que la pandèmia de la Covid-19 “ha mostrat que la crisi planetària de salut està profundament relacionada amb la destrucció i degradació de la natura.”