Manifestació massiva per reclamar una sanitat pública i de qualitat a Terrassa

La ciutat de Terrassa ha viscut una de les mobilitzacions més multitudinàries que es recorden. Dissabte al matí 81 entitats i milers de persones han conformat una marxa que ha reivindicat una sanitat pública i de qualitat on també s’ha exigit la millora de les condicions laborals dels treballadors del sector.

L’estació del Nord de Terrassa ha estat el punt de sortida de la manifestació per la defensa de la sanitat pública a la ciutat. Aquesta marxa ha recorregut el passeig 22 de juliol per després girar pel carrer Salmerón, encarar el passeig del Compte d’Ègara, baixar per Font Vella i arribar al Raval de Montserrat des del carrer de la Unió.

La marxa dels milers de participants que han recorregut els carrers de Terrassa, entre els que hi trobàvem membres d’entitats i simpatitzants de la causa, s’han aturat en dues ocasions. La primera ha estat davant l’Hospital Universitari Mutua Terrassa per llegir un comunicat oficial de la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa i l’altra parada ha estat davant l’Ajuntament, instant en el que s’ha posat punt i final després de la lectura d’un manifest que informava a les administracions que la lluita continuarà en els propers mesos. De fet, a finals de gener hi ha prevista una vaga de dos dies, concretament el dimecres 25 i el dijous 26.

Les reivindicacions han pivotat amb reivindicacions com la solució al col·lapse que viu el servei d’urgències, les llargues llistes d’esperes per a la deguda atenció dels ciutadans, la inversió del 25% del pressupost de sanitat per a la primària, l’expulsió immediata de la gestió privada de la Sanitat Pública o la millora de les condicions laborals dels treballadors del personal sanitari.