Mans Unides emprèn una nova lluita contra la desigualtat en la campanya número 64

Treballar per la justícia social i la igualtat d’oportunitats és un projecte de tota la humanitat. Així ho afirma Mans Unides, l’ONG de l’Església Catòlica que dedica la campanya número 64 a aquesta lluita. «Frenar la desigualtat és a les teves mans» és el lema escollit i el tret de sortida, aquest cap de setmana.

La delegació terrassenca dedica aquest 2023 a un projecte de suport a la formació de les joves sense estudis de la zona rural de Saaba, a Burkina Faso. Volen comprar un vehicle perquè les religioses i altres agents visitin les famílies, sensibilitzar-les i evitar matrimonis forçats.

La col·lecta d’aquest cap de setmana de totes les parròquies es dedicarà a finançar aquest projecte.

Coincidint l’inici de la campanya anual, cooperants d’altres països visiten la seu local de Mans Unides per explicar els seus projectes. Fuad Amrani, és el director general de l’associació ATIL (Asociación Tetuaní de Iniciativas Sociolaborales) de Tetuan.

Tenen un programa per lluitar contra l’abandonament escolar dels nois i noies d’entre 12 i 15 anys que compta amb el suport del Ministeri d’Educació del Marroc i de Mans Unides.

Es tracta de formar professors i educadors per oferir activitats extracurriculars (des de teatre, lectura i escriptura creativa, ús de les xarxes socials, drets humans i ciutadania i també esports) i, a partir d’aquí, transmetre també valors i altres competències.

És un programa pilot que es podria estendre a tot el país.

Mans Unides General 2 Mans Unides Terrassa 1