Manuel Lao 2

Manuel Lao, el tercer català més ric

L’empresari terrassenc Manuel Lao se situa entre els catalans més rics segons la revista estatunidenca Forbes. Al capdavant seu només es troben Isak Andic, el propietari de Mango, i  Sol Daurella, la presidenta de Coca-Cola Europacific Partners. 

Per què fa el rànquing espanyol l’expropietari de Cirsa ocupa el lloc 18,pujant una posició respecte l’any passat. La llista dels 100 espanyols més rics l’encapçala un any més  Amancio Ortega.

Lao, ara és president de Nortia Capital Investment Holding i disposa d’uns  1.400 milions d’euros de patrimoni. Va fundar amb  el seu germà Cirsa, la multinacional del joc. El 1998  es van separar el després que Manuel Lao compres   el 44% de les accions de Juan per 20.000 milions de pessetes (120 milions d’euros). El 2018, Manuel Lao, ja propietari del 100% de Cirsa, va vendre l’empesa a BC Partners per 2.235 milions Actualment inverteix  la seva fortuna mitjançant Nortia Capital.  A més controla Atlas Corporation Patrimonial i el 8,20% de la socimi Merlin Properties.