Manuel Lao ocupa el lloc número 14 dels rics espanyols, segons Forbes

Manuel Lao Hernández, l’empresari terrassenc, és un dels espanyols més rics. Concretament ocupa el lloc número 14, amb una fortuna estimada de 1.600 milions d’euros, segons la llista que elabora cada any la revista Forbes.

Lao, que va néixer al poble de Doña María, a Almeria, ara fa 75 anys, és fundador i president de nombroses empreses, entre les quals destaquen Cirsa. Manuel Lao ha dedicat la major part de la seva vida als negocis relacionats amb el joc i les apostes, tot i que també ha invertit en dos establiments hotelers a Terrassa i té una finca.

Al 2018 va vendre la major part de Cirsa, la seva empresa més emblemàtica, al fons d’inversió Blacsktone, que va valorar el grup en un total de 2.235 milions, encara que en el pagament final es va descomptar el deute de el grup.

No obstant això, Blackstone no va comprar els dos casinos de Cirsa a Argentina, que Lao segueix gestionant a través de Nortia Capital.

Tot i així, Lao està lluny dels 63.000 milions d’euros d’Amancio Ortega, propietari d’Inditex, considerat la persona més rica d’Espanya.