Marc Sanglas: “Albert Rivera és l’exemple que a l’escola catalana no s’adoctrina”

La candidatura d’ERC – Catalunya Sí ha triat els exteriors de l’institut públic Montserrat Roig per exposar les seves polítiques en educació. Ho ha fet, concretament, davant d’una de les finestres del centre on penja una pancarta que demana “democràcia i llibertat.”

Per a ERC l’escola catalana és el pilar de la cohesió del país, i ha patit, darrerament, atacs injustos per part del que anomenen “el club del 155”. Són atacs, han dit els republicans, “injustos” i fonamentats amb mentides. Han posat com a exemple els resultats dels alumnes catalans en llengua castellana, superiors a d’altres comunitats autònomes. El candidat d’ERC del Vallès Occidental, Marc Sanglas, es sorprèn que alguns dels que critiquen el model d’escola catalana, hagin passat per ell.

ERC proposa invertir més recursos a l’ensenyament, reduïts els últims anys, ha dit, per les retallades imposades des de Madrid. En l’àmbit local, la candidatura independentista es queixa de l’immobilisme de l’Ajuntament de Terrassa en solucionar la segregació a les aules.

ERC proposa un Pacte Nacional d’Educació en el que hi participin tots els actors per tal de fer un anàlisi de l’ensenyament a Catalunya i s’estableixin les prioritats que calguin.