Marcel Gorgori presenta “L’Òpera dels Amics” a LaFACT

El 5 de març a LaFACT Cultural, Marcel Gorgori presenta els fragments d’òpera que més emocionen a cinc personatges coneguts, explicats i triats per ells, per ser interpretats a l’escenari: Carles Sans, Josep Roca, Helena García Melero, Toni Clapés i Boris Izaguirre.

Carles Cosías (tenor), Laura del Río (soprano), Carles Daza (baríton), Laura Vila (mezzosoprano), l’Orfeó Vigatà i l’Orquestra Barcelona Philarmonia (direcció, Daniel Antolí) seran els encarregats de posar música i veu als fragments operístics preferits d’aquests rostres populars en l’escena catalana. En una conversa distesa amb Marcel Gorgori, cinc cares conegudes del món de la televisió, la ràdio i la gastronomia, expliquen les seves preferències operístiques i el perquè escullen un moment determinat per ser interpretats després en escena. Aquest és el leitmotiv del cinquè concert de Simfonova, que des del 2015 divulga l’òpera de manera distesa i per a tots els públics. En aquest concert, el públic podrà gaudir de passatges de Rigoletto o Il trovatore, de G.Verdi; Madama Butterfly, Tosca, o La Bohème, de Puccini; Tannhäuser, de Richard Wagner; Carmen, de Bizet; Cavalleria rusticana, de Mascagni o Samsó i Dalila, de SaintSaëns.

En la mateixa línia que caracteritza totes les propostes de Simfonova, aquest és el cinquè concert després de Òpera, de què vas?, L’Òpera és medecina, Només per uns quants? i La rebotiga de l’òpera que s’han pogut gaudir a LaFACT Cultural. Gorgori aposta per apropar l’òpera, d’una manera distesa i divulgativa, però rigorosa i qualitativament fiable, a tota mena de públics, tant aficionat com també aquell que pugui sentir certa curiositat per acostar-s’hi.