Marea Blanca-PDSPT demana que Mútua sigui cent per cent pública

Primer va ser l’aigua. Ara, la sanitat. Marea Blanca-Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, i 25 entitats més, afronten un nou repte: que la gestió de MútuaTerrassa sigui cent per cent pública i que cap empresa privada faci negoci amb aquest dret de les persones.

Estan recollint signatures, han convocat una roda de premsa i elevaran al ple de divendres la seva reivindicació: que no es renovi el contracte de Mútua amb el CatSalut que finalitza al desembre i que el personal sanitari sigui absorbit o subrogat per l’administració.

Asseguren que l’Ajuntament i la Generalitat tenen ara una oportunitat única per defensar el bé comú i evitar que cap empresa privada continuï enriquint-se amb la salut de les persones.

Denuncien que les llistes d’espera a la ciutat són molt superiors a la mitjana catalana des de molts anys (ja abans de la pandèmia), que els treballadors estan mal retribuïts, que hi ha opacitat en la gestió i poc control dels recursos públics i, moltes vegades, una doble facturació.

Creuen que l’única manera de millorar l’atenció sanitària de MútuaTerrassa és que no estigui sotmesa als interessos privats, econòmics i especulatius.