Mares donants i germans de llet celebren que són la família més gran de Catalunya

El 19 de maig se celebra el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna. És una data per promocionar la donació i explicar els seus beneficis. Mútua Terrassa té un banc de llet de materna des de fa 5 anys. Aquest divendres al matí ha reunit quatre mares donants i dues receptores.

La Sandra Caballero va tenir les seves bessones, l’Adriana i la Carlota, quan estava embarassada de 31 setmanes. Durant el mes i mig que van estar ingressades a neonatologia les dues nenes van ser consumidores del banc de llet.

Les mares, que com l’Anna, decideixen donar llet han de tenir bona salut i no poden transcórrer més de 6 mesos des de la data del part. En aquest temps la llet materna posseeix els nutrients i els agents immunològics òptims i és el millor aliment per al nounat. Reben la informació i les instruccions necessàries per extreure-la i conservar-la a casa. El banc la recull i la distribueix.

Es calcula que a tot Catalunya hi ha unes 800 mares donants actives i el nombre de germans de llet varia constantment. Per això, s’autodefineixen com la família més gran del país.