Maria Gallego

Marià Gàllego, expresident de Creu Roja, Medalla de la Ciutat

El Ple de l’Ajuntament de Terrassa concedirà, a petició unànime de la Junta de Portaveus, la Medalla de la Ciutat a Marià Gàllego i Gàllego.  El Consistori vol reconèixer la tasca social que Gàllego ha fet al capdavant de Creu Roja de Terrassa durant 28 anys.

En Marià Gàllego i Gàllego va néixer a Marracos (Saragossa) i, després de viure a diversos municipis, va arribar a Terrassa al 1972, amb només 20 anys, on es va instal·lar definitivament. Aquell mateix any va fer-se voluntari de la Creu Roja, en una època en què l’entitat estava orientada únicament a Socors i Emergències. A més, va ser l’impulsor, juntament amb d’altres joves voluntaris i voluntàries, del desenvolupament de projectes socials i va formar part de l’equip que va fundar la Creu Roja Joventut a nivell estatal, sent ell el primer director de Creu Roja Joventut a Terrassa. 

Amb la democratització de l’entitat va formar part del primer comitè local com a vocal i posteriorment vicepresident, fins que al 1995 va ser designat president de l’assemblea local, càrrec que ha mantingut de forma ininterrompuda fins al juny d’aquest 2023. 

La seva dedicació es posa de manifest en el fet que Marià Gàllego ha estat voluntari de l’entitat durant 50 anys. Des de la seva joventut, va ser un impulsor de projectes socials innovadors, com la Campanya de Recollida de Joguines, que encara avui continua sent un èxit.

 Durant el conjunt de la seva presidència s’han iniciat projectes relacionats amb l’atenció a persones migrades i foment de la convivència, l’alberg per a persones sense sostre, programes d’accés a necessitats bàsiques, com El Rebost o les targetes d’alimentació prepagament, l’acollida de persones refugiades, l’atenció a dones en risc d’exclusió social o el programa d’ocupació. 

Marià Gàllego sempre ha defensat la importància de la col·laboració entre el tercer sector i l’administració pública per abordar els desafiaments socials complexos i les crisis que la societat ha experimentat en els últims anys.