Una Oda Al Tiempo3

María Pagés presenta una peça amb vuit bailaores i una banda de flamenc en directe a la Fact

La Compañía María Pagés presenta una coreografia flamenca sobre el present, sobre allò que està passant al món actual. Un espectacle codirigit amb El Arbi El Harti articulat en dotze escenes. Pagés balla al costat de la companyia al so de diversos pals flamencs amb cant i músics en directe. Una oda al tiempo pujarà a l’escenari de la Factoria Cultural de Terrassa aquest dissabte, 27 de novembre .

Així, es recolza en la sublim tradició dansística i musical flamenca, Una Oda al Tiempo navega entre  l’alegria, l’eufòria, l’amor, el desig, l’exaltació dels sentits i del cos, la bellesa, les utopies. Però, passant per la  melangia, la introspecció,  la por, la guerra i  la memòria, com a espai ètic per triar el camí.

Així, la posada en escena minimalista presenta elements amb una intensa càrrega simbòlica i dramàtica. Un exemple seria, un pèndol que va metamorfosejant per adquirir les formes d’un pèndol d’un rellotge, d’una lluna, un sol o un gronxador.

Per altra banda, el ritme que es busca la peça és precisament aquell que reflecteix la seva condició canviant i polimorfa. Per tant, les seqüències coreogràfiques són ràpides, tallants, segint la rítmica d’un projector de diapositives. Es busca, doncs, la tensió constant entre l’individu i la comunitat, el cercle i la recta, l’argument i l’abstracció, el silenci i la percussió.

Temporada BBVA de Dansa

El desembre visitarà La Fact la companyia cubana de Carlos Acosta, Acosta Danza. I ho fa amb un programa aclamat per la crítica que ha girat arreu de l’Estat Espanyol. Només al Teatre Real de Madrid i ara a la Factoria Cultural de Terrassa, el públic podrà gaudir d’una actuació del mateix Carlos Acosta,  serà el 3 i 4 de desembre. Per últim, El Ballet Estatal de Geòrgia posarà punt i final a la 38a Temporada BBVA de Dansa amb un programa de tres coreografies de tall romàntic, el 18 de desembre.