Mario Guillén

Mario Guillén, del CN Terrassa, convocat per als Jocs Olímpics per a Persones Sordes

El nedador del CN Terrassa Mario Guillén ha estat convocat per la Federación Española de Deportes para Sordos (FEDS) per participar en els XXIV Jocs Olímpics per a Persones Sordes que se celebraran de l’1 al 15 de maig a Caxias do Sul (Brasil). Cal recordar que Guillén ja va competir el passat mes de novembre en el Campionat del Món de Natació en Piscina Curta per a Sords que va tenir lloc a Gliwice (Polònia).

Els Jocs Olímpics per a Persones Sordes són un esdeveniment poliesportiu internacional organitzat pel Comitè Internacional d’Esports per a Sords (CIDS). La primera edició, celebrada a París el 1924, va ser també el primer esdeveniment esportiu per a persones amb necessitats especials.

Se celebren cada quatre anys i són l’esdeveniment multiesportiu més antic després dels Jocs Olímpics. Es preveu que, en aquesta 24a edició, hi participin uns 4.500 esportistes sords de més de 100 països. Així mateix, Brasil es convertirà en el primer país d’Amèrica Llatina en acollir uns Jocs per a Persones Sordes d’Estiu.