Mariona Badenas explica a Terrassa com ha aconseguit el seu gran somni de ser astrofísica

“S’han d’intentar les coses perquè el ‘no’ ja el tens. L’únic que pots guanyar és el ‘sí’. Amb els grans somnis, només et queda que tirar endavant i intentar-ho perquè el que et pot passar és que, efectivament, aquest somni es faci realitat”.

Aquest missatge tan engrescador ha guiat la xerrada que la jove astrofísica Mariona Badenas ha fet a l’Abacus de Terrassa. Es tracta d’un acte emmarcat en la campanya de Nadal d’aquesta cooperativa per generar referents femenins i fomentar vocacions científiques, sobretot, entre les nenes. Tot plegat, basat en la seva experiència vital.

La barcelonina ha insistit, davant d’un públic molt atent, en la cultura de l’esforç per aconseguir dedicar-nos a allò que volem. A més, ha encoratjat a qui, com ella, vulgui estudiar l’univers, que no s’espanti davant la possible dificultat d’aquesta carrera.

Mariona Badenas és una apassionada de l’espai i està especialitzada en el camp dels exoplanetes. A l’abril del 2023 comandarà el projecte Hypatia I, que portarà al desert de Utah una tripulació multidisciplinar i multigeneracional de dones catalanes per simular una missió a Mart.