Marissa Josa i Míriam Moukhles, a ‘Tots ocells’ que s’estrena al Grec

Dues terrassenques de dues generacions ben diferents, les actrius Marissa Josa i Míriam Moukhles, formen part de la nova obra que dirigeix d’Oriol Broggi. Es tracta de Tots ocells del dramaturg canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad. Arrenca amb la història d’amor entre un jove jueu i una noia àrab, un muntatge que travessa el conflicte judeopalestí, més d’actualitat que mai.

Tots ocells és un drama familiar que explora l’amor, la pèrdua, la memòria i la identitat a través de la història d’Eitan, que s’enamora de Wahida. La seva relació es posa a prova quan viatgen a Israel i Cisjordània, on Eitan és víctima d’un atemptat terrorista que el deixa en coma. La família d’Eitan viatja des d’Alemanya per estar al seu costat. En el procés, descobrirà secrets del passat familiar que qüestionen les seves pròpies creences i prejudicis.

És una obra complexa i emotiva que tracta amb delicadesa els conflictes entre cultures i religions, alhora que reflexiona sobre el poder de l’amor per superar barreres i traumes del passat.

No és el primer cop que Marissa Josa interpreta un personatge escrit per aquest autor conegut per la seva capacitat per crear personatges complexos i històries que ressonen amb el públic.

fotos_tots_ocells_assajos_sala_83

Marissa Josa i Míriam Moukhles als assajos de ‘Tots ocells’ amb Oriol Broggi /Font imatge: La Perla 29

Per altra banda és el primer paper protagonista per a l’actriu Miriam Moukhles, que fa de Wahida, I comparteix l’origen àrab amb el seu personatge.

La peça, que va ser un èxit al Festival d’Avinyó del 2022, forma part del programa del Festival Grec d’aquest any. També es podrà veure al Teatre La Biblioteca del 25 de juny al 28 de juliol. Al febrer de 2025 arribarà a la ciutat a través del Terrassa Arts Escèniques.