Guitarconference

Marta Garrett i la Irene Reig, entre els nous concerts confirmats del Festival Jazz Terrassa

Mica en mica es va coneixent el gruix de la programació artística del 41 Festival Jazz Terrassa, que tindrà lloc entre el 9 i el 27 de març a diferents escenaris de la ciutat i de la comarca.

Cartell Festival Jazz

La Nova Jazz Cava acollirà un doble concert divendres 18 de març a les 22h amb la presentació del nou àlbum ‘Celebrating La Fusa’ de Carme Canela & Jurandir Santana i una estrena absoluta, la de ‘Migra’, protagonitzada per Marta Garrett & Irene Reig Quintet.

A ‘Celebrating La Fusa’ (FreshSound, 2021), Carme Canela i Jurandir Santana revisiten totes les cançons del llegendari àlbum “Vinicius de Moraes a La Fusa amb Maria Creuza i Toquinho” (Trova,1970) del que se’n commemoren els 50 anys.

Carmecanela&jurandirsantana

‘Migra’ és el nou projecte a quintet de la Marta Garrett i la Irene Reig. Una aposta innovadora i focalitzada en la veu i el saxo com a instruments melòdics protagonistes.

Njc Marta Garrett 2019©miquel Carol

En una producció especial i irrepetible d’aquesta edició, el certamen reunirà a tres figures intergeneracionals de primer ordre: la cantant Judy Niemack, el pianista Kirk Lightsey i el saxofonista Gideon Tazelaar. Serà el 24 de març a les 22h.

Niemack Lightsey Tazelaar

D’altra banda, ‘Guitar Conference’ congregarà dissabte 26 de març a les 22h en un mateix escenari alguns dels millors guitarristes de jazz actuals. La reunió inèdita la formen l’aclamat músic suec Ulf Wakenius, l’arrelada tradició afroamericana de Mark Whitfield i el músic francès de jazz bop Christian Escoudé. L’insòlit trio de guitarres estarà recolzat pel jove músic francès dominador del so Hammond Fred Nardin, en el seu debut al festival, i el bateria Mourad Benhammou, una de les descobertes de l’anterior edició amb una aportació espectacular al trio de Lew Tabackin.

Guitarconference

Aquests tres projectes s’afegeixen als concerts ja anunciats fins ara pel certamen: Ivan “Melón” Lewis & The Cuban Swing Express, Keith Dunn & John Primer, Barcelona Art Orchestra (BAO), Emmet Cohen Trio, Immanuel Willkins i Christian McBride & Inside Straight.