Martín de la Puente confirma els pronòstics i s’endú el Campionat de Catalunya

No hi ha hagut sorpreses al Campionat de Catalunya de Tennis en Cadira de Rodes disputat a Can Salas. El gran favorit, el gallec Martín de la Puente, cap de sèrie número 1 del torneig i número 9 del món, s’ha endut el títol. Ho ha fet amb relativa facilitat, sense cedir cap set en tot el campionat i batent a la final el cap de sèrie número 2, el català Quico Tur, per un rotund 6 a 1 i 6 a 1. De la Puente ha alçat aquest títol pocs dies després que es proclamés, per primera vegada, subcampió del món amb la selecció espanyola a L’Alguer i havent disputat els Jocs Paralímpics a Tòquio.

De la Puente, a més, ha repetit victòria en dobles. Ha format parella amb el seu rival en individuals, Quico Tur, i el resultat ha estat l’esperat: campions, guanyant a la final al dúo format per Francesc Prat i Jorge Iglesias.

En la categoria Absulta B la victòria ha estat per a Javi Sánchez, que ha derrotat a la final Emili Isamat 6 a 0 i 6 a 2.

De les trenta edicions del Campionat de Catalunya, vint s’han celebrat a les instal·lacions de Can Salas, encara que feia cinc anys que no es disputava a les pistes de l’Atlètic.

Vessant social
A més de la vessant esportiva, aquest Campionat de Catalunya de Tennis en Cadira de Rodes també va tenir una vessant social. Durant la jornada tots aquells que ho van voler, van poder experimentar el que és jugar a tennis sobre una cadira de rodes. És òbviament, força més difícil que fer-ho a peu. Va ser una activitat de sensibilització en la que hi van participar jugadors de la mateixa secció de tennis de l’Atlètic i d’altres seccions. Aquesta modalitat té exactament les mateixes regles que el tennis, excepte que la pilota pot botar dues vegades i només la primera d’elles ha de ser dins les línies de la pista.