Marxa reivindicativa de Biter per a una nova mobilitat

Aquest dijous s’ha fet una marxa reivindicativa que ha partit a les 8 del vespre des de la plaça de les Teixidores (Casa Baumann) sota el títol de «Fem lloc a la nova mobilitat».

Biter, convocant de la mobilització, havia fet una crida concreta adreçada a tots els vehicles de mobilitat personal que no emeten fums nocius per a la salut: bicicletes, patinets, monorodes, segways, hoverboards, etc.

L’objectiu de la mobilització ha estat el de voler reivindicar que tots aquests nous mitjans de transport, puguin circular legalment per la calçada, com ja ho poden fer les bicicletes.

Per això, demanem a l’Ajuntament de Terrassa que implanti amb urgència el límit màxim de 30 km/h als barris que encara no són zones 30, per tenir els 430 km de carrers de la xarxa secundària de Terrassa pacificats.

També que es construeixin els carrils bici de carrers que ho demanen i de fàcil implantació com el carrer Colom, Ample o la Rambleta del Pare Alegre, per facilitar el moviment d’aquesta nova mobilitat. A més, reclamen que es reformi l’ordenança de circulació i faci arribar al govern de l’Estat la urgència d’aprovar el nou Reglament General de Circulació.

Finalment demanen que es posin en marxa mesures desincentivadores de la circulació de cotxes i motos contaminants i amb velocitats inapropiades per a un entorn urbà.