Marxa silenciosa per denunciar el paper dels Mossos en el cas Antonella

Aquest divendres ha rebut sepultura l’Antonella Orihuela, la terrassenca que va ser assassinada davant de la seva filla a Sant Vicenç de Castellet al juliol de mans de la seva parella, que després es va suïcidar.

El mateix dia que l’enterraven Punt Lila l’ha recordat amb una marxa no mixta i silenciosa des del monument a la Dona fins la comissaria dels Mossos. Allà la seixantena de participants han senyalat alhora amb el dit la policia catalana per no haver fet prou per evitar la mort de l’Antonella.

<<Segons Punt Lila Sant Pere, la dona hauria anat als Mossos fins a quatre cops
per presentar denúncia
sense que l’acabessin tramitant.>>

I és que, segons Punt Lila, la dona hauria anat als Mossos fins a quatre cops per presentar denúncia sense que l’acabessin tramitant, li donessin credibilitat o ni tan sols valoressin la seva situació.

A banda del gest simbòlic de senyalar els Mossos una representació del col·lectiu ha presentat una desena de queixes mentre la resta, des de fora, les presentaven telemàticament.

Fa anys que el moviment feminista de Terrassa es queixa de la negativa dels Mossos a entrar denúncies per violència masclista. Asseguren que tot i que estan obligats per llei a recollir-les, sovint intenten que la denunciant finalment es faci enrere. En el cas de l’Antonella, el cas va acabar amb el seu assassinat.

La marxa s’ha convocat el dia que l’Antonella Orihuela ha rebut sepultura.

L’Antonella Orihuela va ser assassinada el juliol per la seva parella, que després es va suïcidar.

Punt Lila manté que la dona hauria anat als Mossos fins a quatre cops per presentar denúncia sense que fos tramitada.

La marxa ha sortit del monument a la Dona fins arribar a la comissaria dels Mossos.

El moviment feminista de Terrassa es queixa de la negativa dels Mossos a entrar denúncies per violència masclista.