Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica, col•laboració entre Consell Comarcal i UPC

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la UPC col·laboren per facilitar la  localització d’edificis històrics de la comarca i plantejar-hi una intervenció de rehabilitació. I ho fan gràcies al  Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica.

L’objectiu és oferir als ajuntaments de la comarca i a l’alumnat del Màster la possibilitat deTreballa conjuntament en el desenvolupament d’estudis d’avaluació i intervenció en edificis històrics on hi hagi previst de fer obres a mitjà o llarg termini.

Aquest màster és una formació d’especialització professional adreçada fonamentalment a arquitectes i arquitectes tècnics on els continguts teòrics s’apliquen a un edifici real. S’ha realitzat un estudi d’avaluació i  s’han dissenyat propostes d’actuació. Mitjançant aquesta col·laboració s’han pogut localitzar edificis històrics a la comarca amb lesions importants en els quals els alumnes han pogut portar a terme els seus estudis.

Al llarg de l’any 2019, els alumnes han estat treballant en cinc edificis històrics de la comarca: la Comanda de Santa Magdalena de Palau-solità i Plegamans, el Castell de Sentmenat i la Masia de Can Borrell, el Molí d’en Torrella i la Caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell. Aquests cinc edificis s’han afegit als 13 que s’han treballat en passades edicions.

Els ajuntaments que s’han adherit a la iniciativa han facilitat l’accés, la documentació disponible i les previsions de possibles usos futurs, permetent que els alumnes poguessin realitzar el treball pràctic del màster sota la supervisió del professor-tutor. D’aquesta manera s’ha aconseguit que la col·laboració hagi esdevingut enriquidora per ambdues parts.

Aquest  dimarts, l’alumnat ha lliurat el resultat dels seus treballs als responsables municipals corresponents en un acte celebrat al Casal Pere Quart de Sabadell.