‘Maternatges Lèsbics’, donar visibilitat a la diversitat de maternitats

El Servei  LGTBIQ+, commemorarà un any més el Dia per la visibilitat lèsbica per posar en valor la riquesa i la diversitat de les experiències de les dones lesbianes. També per reivindicar la igualtat jurídica i real a les polítiques públiques.

El 26 d’abril, la bandera lèsbica onejarà al balcó de l’Ajuntament.

‘Maternatges lèsbics’

La Biblioteca Central  acollirà l’acte central ‘Maternatges Lèsbics’ el divendres 26 d’abril a la tarda, estarà obert a la ciutadania. Es posarà el focus en les diferents experiències al voltant de les maternitats lèsbiques. L’activitat organitza l’ajuntament en col·laboració amb l’Associació LGTBIANB+. Terrassa,

L’objectiu principal d’aquesta acció és obrir espais de diàleg, reflexió i celebració entorn les experiències de maternitat lèsbica. Ccontribuint així, a enriquir l’imaginari col·lectiu amb noves narratives i representacions sobre les maternitats. Alhora,  es visibilitza la diversitat familiar.

S’ha programat la taula rodona ‘Compartint experiències sobre maternitats lèsbiques’, un espai de diàleg entre Gràcia Camps Miró, Berta Homs Corbera i Kotu Atienza del Castillo, que serà moderada per Violeta García Guío, psicòloga del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Terrassa (SAI DASIG).

També es visitarà l’exposició ‘D’embarassos, maternatges i masculinitat’, un projecte de Gràcia Camps Miró, Alba Badia i Marieta Rojo, que vol aportar noves imatges i discursos a l’imaginari col·lectiu promovent la representació visual de dones amb expressions i estètiques masculines que han viscut processos de gestació i lactància. L’exposició es podrà visitar del dia 25 d’abril al 8 de maig a la BCT.

La cloenda comptarà amb una lectura de poemes lèsbics, a càrrec de Griselda Sesé Masqué, que compartirà obres que celebren la diversitat lèsbica.

L’activitat oferirà servei d’interpretació de llengua de signes catalana i un servei de monitoratge per a criatures sota demanda, que caldrà sol·licitar abans del 23 d’abril a través del correu electrònic del Servei LGTBIQ+ lgtbiq@terrassa.cat.

Atenció a la diversitat

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Atenció i Informació a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG), posa a disposició de la ciutadania recursos especialitzats per atendre les necessitats de les persones i entitats de la ciutat que requereixen informació, orientació, gestió de tràmits i denúncies o assessorament entorn de l’àmbit LGTBIQ+.

Per a més informació, podeu consultar el web terrassa.cat/lgtbiq o contactar amb el Servei a través del correu electrònic lgtbiq@terrassa.cat o el telèfon 651195182.