Màxim consens per donar llum verda a l’Agenda Urbana 2030

Garantir el desenvolupament sostenible de la ciutat a través d’una estratègia global. Aquest és el principal objectiu de l’Agenda Urbana 2030, aprovada per unanimitat en el Ple extraordinari d’aquest dimarts. El document, que parteix d’una diagnosi, marca l’estratègia a seguir i concreta quins han de ser els objectius de desenvolupament sostenible a Terrassa durant els propers anys. D’aquesta manera, els cinc partits polítics amb representació a l’Ajuntament han arribat a un pacte de consens per posar els fonaments del que ha de ser la ciutat a mig termini. Un full de ruta amb l’horitzó fixat al 2030.

Durant aquest últim any s’han dut a terme un conjunt d’estudis, consultes i activitats participatives, obertes a la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Urbana. En aquesta línia, s’ha impulsat la cooperació público-privada orientada als interessos generals de la ciutat.

També s’ha acordat la presentació al Ple municipal, com a mínim un cop l’any, d’un informe de seguiment de l’Agenda Urbana i del seu Pla d’Acció. L’Ajuntament rebrà una subvenció de 250.000 euros per l’execució del full de ruta, procedent de les ajudes estatals i de la Unió Europea.

D’altra banda, el Ple s’ha vist interromput de forma sobtada per quatre membres del Colectivo Sin Vivienda, a qui l’alcalde ha instat a participar de manera més ordenada en una altra ocasió. Per la seva part, el tinent d’alcalde Isaac Albert no ha pogut assistir al Ple, degut a que es troba ingressat a l’hospital per una intervenció. Cal destacar que, després d’11 anys com a regidor, aquest és el primer cop que es perd una sessió plenària.

Finalment, tal com estava previst, el Ple ha acabat amb l’aprovació -també per unanimitat- del programa 2022-2025 per cooperar i col·laborar amb el Departament de Drets Socials.