Mayte Martín, Blaumut i Núria Graham, al Terrassa Música Moderna

El cicle Terrassa Música Moderna ha donat a conèixer els nomes que completaran la programació, d’abril a finals de maig. I, un cop més, el cartell és eclèctic i heterogeni, barrejant clàssics consolidats amb grups que comencen a despuntar. Un nom dels consolidats és, sens dubte, el de Mayte Martín, que serà a l’Auditori Municipal el 14 d’abril. La cantaora catalana vindrà acompanyada del guitarrista Alejandro Hurtado per interpretar obres mestres del flamenco clàssic pràcticament en desús.

Astralia neix el 2010 a la Floresta i, amb tres discos a les esquenes, cultiva el gust per les atmòsferes, els ambients i la profunditat minimalista. El 2017 editen ‘Solstice’, un treballa que els consagra com un referent del gènere a casa nostra. El 15 d’abril actuen a la Nova jazz Cava amb Tilde.

‘Blaumut’ necessiten poca presentació. Seran el 12 de maig a Faktoria d’Arts per presentar el seu últim disc ‘Equilibri’, produït per Marc Parrot. Pop, folk, cordes, electrònica i èpica. Tot hi cap a la darrera proposta d’un dels referents del pop en català.

Nuria Graham, per la seva edat, 21 anys, hauria de ser una promesa. Però el cert és que la vigatana ja ha trepitjat escenaris internacionals, i en el seu últim ‘Does it Ring a Bell’ mostra una imatge més urbana i un so que s’atreveix a recordar Lou Reed. El 20 de maig, a la Nova Jazz Cava.

Completen el cartell Los Punsetes, The Perfect Fool, Locoplaya i Cabaret Misèria. El cicle acaba el tradicional Bucs Sessions, per saber què es cuina als baixos de la Casa Baumann.