Melgares: “Cal complir el Decret de l’Habitatge i oferir lloguer social”

El passat 31 de desembre va entrar en vigor un Decret Llei amb les mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge. Una norma que el Govern Municipal considera d’extrema urgència donar-ne compliment. Sobretot en l’apartat en què especifica l’obligació de grans tenidors d’oferir lloguer social a les persones en situació de vulnerabilitat.

La Tinenta d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat i Regidora d’Habitatge Social, Lluïsa Melgares ha dit que “hem d’unir esforços entre tots els actors implicats per donar compliment a aquesta obligació, tant amb l’aturada dels desnonaments i llançaments previstos, com per informar a la ciutadania que pot estar afectada”. El Govern ja ha fet arribar la informació al Col•legi d’Advocats perquè facin difusió d’aquesta novetat entre els seus afiliats i que puguin exercir el dret dels seus defensats promovent l’oferta d’un lloguer social.

L’obligació d’oferir un lloguer social és d’aplicació també en els casos que els procediments judicials s’hagin iniciat abans de l’entrada en vigor del Decret. L’Ajuntament té previst organitzar reunions informatives per a tots els ciutadans. Segons Melgares “A Terrassa hi ha desnonaments, i des de l’Ajuntament els que ens arriben els gestionem tant amb els Jutjats, el Col•legi de Procuradors, els advocats així com la participació de la PAH i el Colectivo Sin Vivenda. No obstant sabem que d’altres es realitzen en silenci i és en aquests casos que hem d’aconseguir fer arribar la informació i qui compleixi els requisits pugui exigir un lloguer social”.

El principal objectiu del Decret Llei és millorar l’accés a l’habitatge i es converteixi en una eina estratègica per regular el mercat de l’habitatge, millorar l’oferta i adaptar-la a les necessitats de les persones. La norma persegueix un triple objectiu: combatre les situacions d’emergència, augmentar els habitatges protegits en règim de lloguer i contribuir a la moderació dels preus de lloguer en habitatges privats.