Melgares es reunirà amb veïns i comerciants del centre per explicar-los la reordenació de la mobilitat

El tancament de l’aparcament del Portal del Sant Roc i la conversió en zona de vianants de la superfície, els canvis de sentit d’alguns carrers per reordenar la mobilitat del centre i la creació d’una zona de baixes emissions estan transformant la circulació a tot l’àmbit central de la ciutat.

Les accions estan recollides en diversos documents (Pla de Reordenació de la Moblitat a l’àmbit central de Terrassa, Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2016-2021 i Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire de Terrassa 2015-2020) per reduir de manera imminent la contaminació i millorar la qualitat de l’aire.

El mes d’agost ha servit per introduir aquestes mesures i assignar més espai per als vianants, la bicicleta i el transport públic. Però els canvis en la circulació generen queixes entre la ciutadania i els comerciants fins que s’interioritzen, afirma la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares. Per això, les actuacions s’han explicat durant l’agost als afectats mitjançant visites personalitzades. Al calendari també hi ha programada una nova reunió amb comerciants i veïns prevista pel 2 de setembre (per explicar els canvis que s’introduiran a partir d’aquesta data).

Melgares explica que malgrat les molèsties i les queixes, totes les ciutats europees caminen en aquesta direcció. La llei obliga als municipis de més de 50.000 habitants a fomentar la introducció de mesures de lluita contra el canvi climàtic, entre d’altres, amb la creació de zones de baixes emissions, abans del 2023.