Melgares proposa una cimera del món local al setembre per parlar del deute amb Endesa

La companyia elèctrica Endesa ha adreçat una carta a l’Ajuntament aquest 5 d’agost reclamant la meitat del deute que més de 800 famílies terrassenques vulnerables tenen per no pagar el rebut. La factura és de gairebé un milió d’euros. Així, el consistori hauria d’assumir prop de mig milió d’euros i amb celeritat perquè l’operadora avisa que els talls de subministrament  es produirien a partir d’octubre.

La missiva, segons l’alcaldessa accidental, Lluïsa Melgares, és inadmissible i coactiva. Per això, des de Terrassa es treballa ja en una cimera del món local (amb la presència dels ajuntaments del Vallès Occidental i l’Oriental i de tota la regió metropolitana) que se celebraria al setembre per preparar una resposta conjunta.

 La intenció és que aquesta trobada se celebri a la nostra ciutat però l’escenari no és important, diu Melgares, sinó arribar a acords conjunts. Melgares també voldria comptar amb el suport de la Generalitat. La companyia elèctrica calcula en 21 milions d’euros el deute per impagaments a tot Catalunya.