Menys asfalt i més espai per a vianants; mesures per pacificar el trànsit d’Arquímedes i Galileu

Ja fa temps que el veïnat dels carrers Arquimedes i Galileu denuncia l’alt volum de trànsit que circula per aquestes dues vies centrals de Terrassa. Alguns estudis indiquen que cada dia hi passen uns 20.000 vehicles, repartits a parts iguals entre els dos carrers.

Per tal de buscar solucions a la situació, l’Ajuntament ha convocat aquest dilluns veïns i comerciants del barri en una reunió informativa que s’ha celebrat al Casal Cívic de Ca n’Aurell. La sala d’actes s’ha quedat petita per escoltar les propostes de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i de la directora municipal de Mobilitat, Susi López, que ha desgranat algunes mesures de caràcter provisional. Així, al carrer Galileu s’ampliarà l’espai per a vianants, creant un passadís pintat al terra, semblant al que hi ha actualment al pont de la Mútua. Per la seva part, al carrer Arquimedes s’hi habilitarà un voral més ample, generant espais accessibles per a tothom.

D’altra banda, amb l’objectiu de pacificar el trànsit, l’ajuntament també preveu utilitzar un radar làser mòbil per realitzar controls periòdics de velocitat. Cal recordar que per aquests carrers es pot circular a un màxim de 30 quilòmetres per hora. A la reunió també s’ha anunciat que hi haurà una actuació a la plaça de Josep Freixa i Argemí per afavorir el pas de vianants.