Meritxell Batet: “l’únic vot que garanteix un govern progressista, sense riscos, és el del partit socialista”

Últims dies de campanya i últims esforços dels partits per demanar el vot a la ciutadania. Al barri de Sant Pere Nord, la cap de llista del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, ha assegurat que són l’únic partit que garanteix un govern progressista davant tres forces de dretes que competeixen en radicalitat i extremisme, el contrari del que necessita aquest país, ha dit.

Batet, acompanyada del número 2, Francisco Polo i de la regidora terrassenca i número 13 a la mateixa llista, Gracia García, ha defugit parlar de possibles pactes postelectorals i ha afirmat que els socialistes surten a guanyar, a assegurar un govern estable per poder fer polítiques socials i de progrés que lluitin contra la desigualtat i precarietat.

La candidata ha defensat el model lingüístic català i el diàleg dins la legalitat per resoldre la crisi territorial

Batet també ha replicat a la cap de llista del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo, dient que “és un fet” que les dones pateixen “més inseguretat” que els homes i que és una “obligació dels poders públics” parlar del tema. Per a la candidata socialista, que la violència domèstica hagi sortit de l’àmbit privat i ara sigui considerada un problema de tota la societat és una gran fita. Batet ha dit que “negar aquesta realitat o banalitzar-la és una gran irresponsabilitat per algú que vol governar”.