Meritxell Nedderman, Bounties, The Tyets i Alex Marteen han presentat a Terrassa els respectius discos de debut

Diumenge al vespre, Meritxell Nedderman va presentar a la Nova Jazz Cava el seu primer disc, «In the backyard of the castle». És la germana gran de la cantant Judit Nedderman i com a pianista es va formar al Conservatori de Barcelona i al Taller de Músics, per fer després el salt al Berklee College of Music de Boston i començar a fer carrera a Nova York. Els assistents a aquest nou concert de Terrassa Música Moderna van poder comprovar de primera mà la influència d’aquest pas pels Estats Units, escoltant composicions que, mantenint la veu pròpia de Meritxell Nedderman, mostren influències de gèneres com el gòspel, el soul i el jazz. El de la gran de les Nedderman, però, era el concert que posava punt i final a un cap de setmana ple de noves propostes musicals, on fins a tres artistes més presentaven disc de debut.

Els primers, divendres al vespre, van ser els Bounties. El quartet terrassenc jugava a casa, a la sala Fred Astaire, davant un públic a qui van presentar el disc titulat «Venga, no». Els «Bounties» fan un pop-rock de sonoritats indies que en ocasions s’acosta al trap, en una barreja que, a més de musical, també és lingüística, ja que canten sense problemes en català, castellà i anglès. A l’escenari, tot personalitat i zero complexes.

Dissabte a la Faktoria d’Arts, programa doble amb Ferran Palau i The Tyets. El duet mataroní també ha aprofitat la visita a Terrassa per presentar el seu primer disc, «El pipeig», amb música cent per cent urbana que defineixen com a «trapetón», és a dir, una mica trap i una mica reggaetón. Amb Ferran Palau han col·laborat en el tema «Se queda».

També dissabte al vespre, però a la Casa de la Música, quarta presentació de disc debut del cap de setmana: el d’Alex Marteen, titulat «Kali Iuga». Alex Marteen és un dels punxadiscos residents a la Sala Razzmatazz de Barcelona, una faceta que ha combinat amb la de cantautor per compondre els cinc temes que formen aquest EP.

Finalment, els més petits també van tenir el seu espai en l’agenda d’aquest darrer cap de setmana, amb l’actuació de la Xics’n’roll Tribut Band a la Sal Fred Astaire. Una proposta per acostar al públic infantil les cançons més mítiques de la història del rock.