Més controls policials en un segon cap de setmana de confinament municipal sense saber si serà l’últim

Els terrassencs han viscut aquest segon cap de setmana de confinament municipal amb la incertesa de si serà el darrer o en vindran més. El Govern i el PROCICAT ja han aprovat la pròrroga del toc de queda per 15 dies més, però altres mesures com les restriccions de mobilitat de divendres a dilluns es revisaran al llarg d’aquesta setmana. La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra han realitzat diversos controls als accessos de la ciutat per comprovar que els vehicles que arribaven a Terrassa ho feien per causes justificades. Aquests dispositius es despleguen especialment entre les 6h i les 8h, però durant la resta del dia se’n continuen fent d’itinerants.

La majoria de conductors ja s’esperaven aquests controls i conduïen tenint a mà els justificants de desplaçament o les declaracions d’autoresponsabilitat. Les persones enquestades per Canal Terrassa entenien tant la necessitat dels controls com de les restriccions, encara que a alguns, com els taxistes, els afecten de manera directa la seva font d’ingressos.

En general aquest cap de setmana la mobilitat s’ha vist molt reduïda respecte el que seria habitual i fins i tot més que en la setmana anterior, en gran part a conseqüència de les pluges de dissabte al matí. Que el pròxim cap de setmana s’hagin de repetir aquests controls es decidirà segons com evolucionin les dades d’incidència de la pandèmia els pròxims dies, ja que encara és d’hora perquè reflecteixin els efectes de les últimes mesures.