Més d’11.000 metres quadrats per a equipaments al Vapor Ros

L’Ajuntament impulsa una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l’àmbit del Vapor Ros que capgira el planejament inicial que proposava l’anterior Equip de Govern. La nova proposta suprimeix els espais dedicats a l’ús comercial i permet preservar l’àmbit, majoritàriament dedicat a equipaments. Aquests espais per a equipaments passen a ocupar més d’11.400 metres quadrats, uns 9.300 més que en l’anterior proposta.

La Casa Mariano Ros, al carrer Església, manté uns 450 metres per a ús comercial i renova l’aspiració de ser connexió entre les places Vella i Nova. Amb aquesta proposta el Govern garanteix la participació municipal en els futurs projectes al Vapor Ros i evita l’especulació d’una finca que la Generalitat encara ha de recepcionar com a herència. La qualificació E-10 permet instal•lar-s’hi un ampli ventall d’equipaments educatius, culturals, religiosos, administratius o esportius.

A través de la figura d’un Pla Especial també es permetrà tirar endavant un àmpli ventall de projectes. Amb aquesta proposta de modificació també es preserven els usos preexistents, una de les condicions que reclamaven els propietaris dels locals que ara treballen a la zona i de la Plataforma en Defensa del Vapor Ros. L’actual equip de Govern ja havia mostrat el seu desacord en la proposta del passat mandat que apostava per la construcció d’habitatges i l’ús comercial majoritari per fer front a les despeses en equipaments i espais comunitaris.