Més d’1,3 milions d’euros per optimitzar energèticament quatre centres d’ensenyament de Terrassa

El Departament d’Educació destina a Terrassa més d’1,3 milions d’euros (1.372.837) per millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic en quatre centres d’ensenyament. En concret a l’Enxaneta s’invertiran uns 357.000 euros, a Lanaspa s’hi destinaran més de 151.000 i a l’Institut Can Jofresa més de mig milió d’euros (518.211). Al centre d’ensenyament de La Torre del Palau s’hi destinen uns 345.000 euros per a la substitució d’una calefacció més eficient i sostenible.

En total la Generalitat es gastarà 8,5 milions d’euros per millorar l’eficiència energètica a 22 centres educatius de tot Catalunya. Es tracta d’actuacions finançades amb fons europeus per a la recuperació econòmica (REACT-EU) i que ha de permetre millorar infraestructures de serveis com són els centres escolars. L’objectiu fer-los més sostenibles, habitables, saludables per alumnes i professors i fer-los la vida útil més llarga.

Els treballs consisteixen en aïllar tèrmicament els edificis per combatre el fred i la calor, es canviaran calefaccions i s’arranjaran sostres, portes i finestres per fer més eficients els edificis. També se substituiran els materials exteriors perquè aïllin millor els centres de les temperatures extremes. Els fons europeus permetran donar un impuls a les actuacions, emmarcades en el Pla director d’infraestructures, que amb les inversions ordinàries del Departament tardarien set anys a fer-se.