Més de 1.600 joves participen a la programació d’estiu del Districte Jove

Més de 1.600 joves han participat aquest any a la programació d’estiu de Districte Jove, desenvolupada entre finals de juny i el mes de juliol amb més de 40 activitats, moltes de les quals les han decidit els mateixos usuaris. Les activitats, en horari de matí i de tarda, s’han repartit per equipaments de tot el territori, com ara els cinc espais joves, centres cívics, escoles i poliesportius, i també al carrer.

La novetat d’enguany ha estat una excursió de dos dies a Vilanova de Sau, per commemorar el 20è aniversari de Districte Jove, amb diferents activitats a l’aire lliure pels voltants de la població. Hi ha participat 87 joves. Altres activitats destacades han estat el torneig de futbol sala al poliesportiu de Sant Llorenç, amb la participació de 300 joves, el Cinema a la Fresca, amb 322 assistents, la clàssica sortida a la platja i la pujada nocturna a La Mola, amb 89 i 67 participants, respectivament; i el torneig de Catan, que va aplegar 41 joves.

Algunes activitats s’han emmarcat en la Festa Major de la ciutat, com la gimcana “Atrapades a les xarxes”, amb 31 joves, o a les festes majors de barri, com els concerts i “baralles de galls” (competicions de hip-hop) organitzats durant la festa major de Ca N’Anglada, amb 240 assistents; o la pista d’skate instal·lada al pavelló poliesportiu de Can Parellada durant la festa major del barri.

Distrite Jove és un programa d’intervenció socioeducativa juvenil basat en el contacte directe amb els joves, a càrrec de professionals que acompanyen el jovent d’entre 12 i 25 anys en el seu temps de lleure, treballant aspectes que afavoreixen la capacitat crítica, la participació i el reconeixement social, així com la transmissió de valors positius de ciutadania i de compromís social.

 

Les imatges corresponen a la sortida a Vilanova de Sau (pancarta), l’skate a Can Parellada i la gimcana “Atrapades a les xarxes”.