Prop de 1.900 joves d’entre 3 i 17 anys canvien les aules pels casals d’estiu

Primer dia d’activitats fora de les aules. I és que 22 casals han iniciat dilluns les activitats d’estiu que ofereixen l’Ajuntament i les entitats de lleure de la ciutat. La quantitat de casals és la mateixa que l’any passat, encara que el nombre de participants ha augmentat, arribant fins a 1.884 infants i joves d’entre 3 i 17 anys, 94 més que el 2016. Amb ‘El món dels somnis’ com a eix temàtic comú, gaudiran de jocs i activitats en casals repartits pels barris. L’Esplai de Can Palet és un dels que ja està en marxa.

Són casals de tres setmanes de durada, els més curts, o de fins a cinc setmanes els més llargs, que com a molt acabaran el 28 de juliol.

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure Infantil, els Serveis Socials Municipals i el Servei de Capacitats Diverses i Accessibilitat, destina enguany prop de 350.000 € als casals, entre despeses d’organització, contractació
de personal, mesures per a afavorir la inclusió d’infants i joves amb capacitats diverses, i beques per a famílies sense recursos, que han abastat tota la demanda. En total s’han becat 600 infants i joves, dels quals 372 han rebut també la beca de menjador. En funció del nivell d’ingressos de la família, l’Ajuntament cobreix entre el 25 i el 100% del cost del casal.

En aquest sentit, el regidor de Joventut i Lleure Infantil, Noel Duque, ha destacat que “els infants i joves són una prioritat per al Govern Municipal, que sempre ha vetllat pels seus drets i necessitats més bàsiques” i ha recordat que, “a banda de garantir un sostre i un plat a taula a tots els infants, també és prioritari que puguin viure experiències enriquidores, que trobin espais l’esbarjo, i que es formin com a persones compromeses”.

El Servei de Capacitats Diverses i Accessibilitat adreça dos casals específicament a usuaris amb diversitat funcional. D’altra banda, s’ofereixen dos altres ideats exclusivament per a joves d’entre 12 i 17 anys, un dels quals amb de caire artístic.