Terrassa destinarà més de 12 milions d’euros per millorar en l’espai públic, accessibilitat i mobilitat

Terrassa rebrà un total de 8,9 milions d’euros per executar diversos projectes de  les ajudes dels fons europeus del Plan de Recuperación  que concedeix  el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Per a l’alcalde Jordi Ballart, «és una bona notícia per a la ciutat que ens permetrà fer un salt per avançar en les mesures i actuacions que estem treballant des del Govern Municipal per millorar l’accessibilitat, l’espai públic i la mobilitat a la ciutat, fent-la més sostenible, ordenada i eficient».

Entre les actuacions destaquen projectes de vianalització i millora del Passeig del Comte d’Ègara i dels carrers de la Font Vella, del Forn, del Vall, del Portal Nou i de la Mina

També s’han adjudicat fons per al finançament de la millora de l’accessibilitat i ampliació de voreres a la Ronda de Ponent; a diverses interseccions en el barri d’Ègara; a l’avinguda de l’Abat Marcet, amb quatre actuacions; així com a cruïlles de la carretera de Rellinars, a l’alçada del carrer de Terque i a l’avinguda de les Arts. A més, en aquest àmbit, també s’han adjudicat partides per a les ampliacions de voreres i millores d’accessibilitat . Finalment, també s’han incorporat plans de millora en accessibilitat als passos de vianants en interseccions de centres escolars. 

Un altre paquet d’actuacions  fa referència al finançament per a intervencions tàctiques per ampliar l’espai per a vianants en calçada, com les dels projectes a entorns escolars, o a la plaça Jacint Verdaguer.   

Pacificació del trànsit

Pel que fa a les actuacions en mobilitat, els projectes que han rebut finançament són actuacions per a la millora de la senyalització, semàfors i obres d’elevació de calçada per pacificar el trànsit. Així s’han previst obres d’elevació de passos de vianants, nous encreuaments semaforitzats. A més, també s’inclouen millores en seguretat vial o la instal·lació de radars pedagògics en diferents punts de la ciutat 

Pel que fa al transport públic i accessibilitat vertical, les ajudes europees han inclòs finançament per a la instal·lació de noves marquesines i parades accessibles i noves plataformes d’accés als autobusos, així com el finançament de les actuacions en l’ascensor de la Ronda de Ponent.  

La resolució també dota recursos per a diversos projectes per la gestió intel·ligent i sostenible del trànsit i la mobilitat. 

Finalment, s’han aprovat diversos projectes per posar les bases a la ciutat per a la futura implementació de les zones de baixes emissions,. 

Els projectes aprovats en aquesta convocatòria dels Next Generation s’hauran d’executar al llarg dels propers tres anys. Pel que fa a les xifres concretes, 8.894.442 euros corresponen a la part atorgada en la convocatòria de l’MITMA (90%+IVA). 3.188.917 euros aniran a càrrec de l’Ajuntament (10%+IVA) i 100.000 € es correspon a una ajut de la Diputació de Barcelona.