Més de 200 hospitalitzats a Terrassa; una barrera que no se superava des del 2020

Es dispara el ritme d’hospitalitzats per coronavirus a Terrassa. Els centres sanitaris de la ciutat superen ja la xifra de 200 pacients ingressats, fet que no es produïa des del novembre del 2020. Només durant aquest últim cap de setmana el registre s’ha incrementat en 24 casos i, actualment, entre Mútua i el Consorci atenen un total de 203 malalts de covid. La gran majoria, 181, estan a planta, 9 es troben a la UCI, 9 més a semícritics i 4 reben hospitalització domiciliària.

La resta d’indicadors, però, demostren que la pandèmia es troba ara en fase de retrocés. El risc de rebrot ha baixat més de 2.500 punts durant els últims dies, situant-se a un nivell de 5.732. Per la seva part, la velocitat de reproducció del virus, la Rt, és ara de 0,83.

Des de l’aparició de la variant òmicron, el ritme de contagis no ha deixat d’augmentar. El mes de gener acaba amb gairebé 66.000 casos positius acumulats a Terrassa, pràcticament el doble dels que s’havien produït fins a finals de desembre. Com a conseqüència, aquest increment ha fet créixer també la xifra de defuncions. Fins ara a Terrassa han perdut la vida a causa del virus un total de 620 persones.