Més de 3.700 alumnes de 6è de primària han rebut, des de 2012, formació per circular en bicicleta

Un 10 per cent dels alumnes de 6è de primària no sap anar en bicicleta i un 30 per cent no té prou habilitat per circular amb seguretat. Les dades les dóna la cooperativa Biciclot després de desenes de cursos a alumnes que acaben l’educació primària.

Aquests alumnes de sisè d’El Vapor participen a l’activitat, que dura dos dies. El primer es fa al pati de l’escola però arran de la pandèmia l’han traslladat a una plaça propera. Avui guanyen seguretat amb la bicicleta, posen a prova els reflexos i miren d’esquivar imprevistos. Demà sortiran al carrer, compartiran la calçada amb els vehicles motoritzats i hauran de respectar les normes i senyals de circulació.

Des del 2012 l’Ajuntament de Terrassa organitza una activitat formativa per fomentar l’ús de la bicicleta a secundària, per anar a l’institut i a extraescolars. Des d’aleshores s’han organitzat 175 cursos amb la participació de 3.700 alumnes.

Aquest tipus de formació es fa més necessària amb l’entrada en vigor, fa dos mesos, de la nova ordenança de Mobilitat, que estableix noves normes per a bicicletes i patinets.

L’ordenança de Mobilitat estableix que en carrers d’un sol carril, amb velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, les bicicletes i els patinets han d’anar pel mig de la calçada sense cap subordinació als vehicles motoritzats. En una setmana s’han sancionat uns 60 conductors per no respectar bicicletes i patinets.