Més de 300 infants i joves passen el cap de setmana a Terrassa en una trobada per reivindicar els esplais

El esplais voluntaris del Vallès Occidental reivindiquen el seu paper com a entitats educatives. Aquest cap de setmana, nou esplais de la comarca han celebrat a Terrassa la Trobada General del Sector Vallès Occidental d’Esplais Catalans. Es tracta d’una cita anual per fer noves coneixences i realitzar activitats conjuntes. L’any passat es va celebrar a Cerdanyola del Vallès i aquest any s’ha escollit Terrassa amb la intenció de donar més visibilitat a unes entitats que defensen les seves funcions més enllà del lleure.

Dissabte al matí, més de 300 infants i joves d’entre tres i disset anys van aplegar-se al Parc de Vallparadís en una jornada que va arrencar amb jocs de coneixença. L’eix del cap de setmana era l’educació emocional, la temàtica a l’entorn de la qual van girar la majoria d’activitats i formacions. La regidora de Joventut, Ona Martínez, va visitar el Parc per interessar-se per la feina que fan els esplais.

Tres dels nou esplais participants eren terrassencs: Bonaire, Farfalla i La Fera. També n’hi havia un de Castellbisbal, un de Cerdanyola del Vallès, un de Sant Quirze del Vallès, un de Rubí i dos de Sant Cugat del Vallès. Tots plegats van passar la nit de dissabte repartits per escoles properes a Vallparadís, com l’Escola Auró, l’Escola La Roda i l’Escola Pau Vila.