Més de 300 viatges cada dia i 40.000 quilòmetres fets amb bici o patinet

Des del passat 17 de juliol els terrassencs han fet més de 300 viatges diaris i més de 40.000 kilòmetres per la ciutat, amb patinet o bicicleta elèctrica. Cada patinet ha fet una mica més de dos viatges al dia i amb bicicleta no s’arriba a la unitat i es queda en un 0,83 viatges diaris. De mitjana cada trajecte ha durat una mica més de 8 minuts que s’han fet a una velocitat d’uns 9 kilòmetres per hora.

El servei públic de patinets i bicicletes elèctriques és una prova pilot impulsada per l’Ajuntament en col·laboració amb la UPC, pensada per a petits trajectes urbans. La singularitat és que aquests vehicles tenen capacitat per mesurar la contaminació atmosfèrica per allà on passen. En total hi ha 200 patinets i 50 bicis per a la micromobilitat ciutadana. Els vehicles compten amb uns 20 sensors que mesuren i transmetren les dades sobre polució i l’estat ambiental de la ciutat.

Unes dades que més tard s’analitzaran per elaborar mapes de la contaminació per districtes, barris o carrers. Accedir a un patinet o bicicleta costa 1 euro per trajecte retornable pel patinet i de 0,50 cèntims per la bicicleta. Després són 15 cèntims d’euro cada minut d’utilització del servei.